Tesi-suli

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

Felsőssé avatás és TÖK-jó buli az iskolában

Az őszi szünet előtti hét mindig bővelkedik programokkal. Amikor már borongósak a reggelek, a gyerekeket az őszi TÖK-ünnepre, az angolszász Halloweenre való felkészülés pezsdíti fel. Mivel minden diákunk előbb vagy utóbb találkozik a angol nyelvvel, és úgy gondoljuk, hogy az ország kultúrájának (ünnepeinek) megismerése is részei a nyelvtanulásnak. Idén a nyelvtanulók egy egész éven át tartó versenyben vehetnek részt, mely felöleli az angol/amerikai/ausztrál/kanadai ünnepeket.

Az elmúlt évben hagyományteremtő jelleggel egy tantermet és az előtte levő folyosórészt berendeztünk az őszi ünnepre.  A tavalyi nagy sikerre való tekintettel kibővítettük a résztvevők körét az iskola minden osztályára. Az alsósok az ügyességi feladatokban mérhették össze erejüket és a tanító nénik, napközis tanítók segítségével az osztálytermekben is mindenféle „tökös” feladattal és kézműveskedéssel egészítették ki a játékot. A angolul tanulók (4-8. évfolyamosok) az angol nyelvi órákon könnyebb-nehezebb szókincsfejlesztő feladatokkal, online játékokkal és szövegértést mérő szövegekkel egészíthették ki az angol nyelvi tudásukat. Mindenki úgy gondolta, hogy jó lett volna több időt eltölteni a játékos de ugyanakkor kicsit félelmetes teremben.

Az ügyességi játékokban pontokat lehetett gyűjteni. Aki a legtöbbet gyűjtötte, csokoládéval távozhatott, de senki nem maradt édesség nélkül. Cukorkára válthatták be a pontokat.

A gyerekek közül sokan öltöztek be a hangulat kedvéért félelmetesebbnél félelmetesebb, vagy ijesztően vicces jelmezekbe. De azok, aki nem így érkeztek, a fotósarokban különböző kiegészítőkkel fényképezkedhettek.

Idén nagyon népserű volt a „Bobbing for apple” játék, amikor mindenféle segítség nélkül, csupán a fogak segítségével kellett almát kihalászni egy nagy tál vízből. Jókat nevettünk a fürdőző társakon.

A hagyományt folytatva az 5. osztályosok egymással versengve, beöltözve jelmezekbe próbálta bebizonyítani, hogy melyik osztály az ügyesebb.

Ezután esküt tettek, amiben sok mindent vállaltak annak fejében, hogy felsősökké válhassanak (pl. a felsősöket előre engedik a büfében 🙂 ). Emlékbe megkaphatták az eskü szövegét.

Pillanatok alatt és jó hangulatban elteltek ezen a napon a tanórák a közös játékok közepette. Már most várjuk a jövő évi TÖK-ös napot.

A kommentárok nem engedélyezettek.