Tesi-suli

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

Megújított ökoiskolai cím

2019. október 18-án intézményvezetőnk átvehette Maruzsa Zoltán államtitkár úrtól az Ökoiskola cím megszerzését igazoló oklevelet az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Agrárminisztérium jóvoltából a Balassi Intézetben.
Maruzsa Zoltán, az EMMI köznevelésért felelős államtitkára köszöntőjében kiemelte, hogy a „klímavédelem, a környezettudatosság és a fenntarthatóságra nevelés egyre nagyobb szerepet tölt be az egész világban, és jó azt látni, hogy a magyar iskolarendszer már másfél évtizede elkötelezetten egy komoly hálózatot üzemeltet ebben a témakörben, mely nem más mint az Ökoiskola Hálózat. Mindannyian felelősek vagyunk környezetünkért – hívta fel a hallgatóság figyelmét. Az államtitkár ezután ismertette az Ökoiskola cím legfontosabb jellemzőit és az ökoiskolák feladatait, melyből talán legfontosabb, hogy a pedagógusoknak az iskolai falain belül és kívül is képviselniük kell a környezettudatosság értékeit.
Címmegújító iskolaként kiemelt feladatunknak tekintjük a jövőben is tanulóink ez irányú szemléletének fejlesztését, felelősségük tudatosítását a fenntarthatósággal kapcsolatban.

A kommentárok nem engedélyezettek.