Tesi-suli

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

Ünnepi műsor a Benében- 1848.március 15-ére emlékeztünk

Egyik legjelentősebb ünnepünkre színvonalas műsorral készültünk – melyet a rendkívüli körülmények miatt – iskolánk tanulói az előző nap rögzített műsort nézhették meg az osztálytermükben március 13-án.
1848. március 15. a magyar történelem egyik legkiemelkedőbb napja volt. A magyar szívekben mindig magában hordozott egy sajátos szimbolikus jelentéstartalmat, a szabadság, a fejlődés, a nemzeti tudat érzését. Ezért e a napnak a megünneplése fontos egy közösség szempontjából. Ünnepli műsorunkkal elsősorban diákjaink lelkét, szívét szerettük volna megérinteni, melyet, gyönyörű versekkel, prózával, dalokkal sikerült elérnünk. Kulcsszavak: a tavasz, az újjászületés, a remény, a változás, tisztelgés a hősök előtt, az emlékezés, a hazaszeretet, a lobogónk színei, a szabadság hangjai – hogy csak a legfontosabbakat említsük.
Műsorunkat Szécsi Margit: Március, Tamás István: Tiéd ez az ország, Kántor B. Péter: Március 15, Petőfi Sándor: Nemzeti dal és Juhász Gyula: Március idusára verseivel díszítettük. Kórusaink Geszti Péter-Tardos Béla: Magyarország, Szikora-Szilágyi: Lobogó dal és Csézy: Itthon a legjobb dalaival szerepeltek. Büszkék vagyunk iskolánk tanári kórusára, a BENETA kórusra, és gyermekkórusára, akik most is felejthetetlenné és személyesebbé tették ünnepünket. Kórusvezető Mojzesné Szücs Gabriella ének-zene tanár, aki nemcsak a dalokat tanította be, hanem citerakíséretet adott szólistánknak is.
Köszönjük a 2.a, 2.b, 6.b és 8.b osztályos tanulók fellépését és az őket felkészítő pedagógusoknak, Jobbágy-Felső Erzsébet és Kalmár Beáta tanítóknak a munkáját.
„Az ország ilyenkor ünnepben fog össze, de a jeles dátumot körülfogják az ünneptelen napok. Ott dől el igazán, kik leszünk, és kik vagyunk. Tartsuk tiszteletben e napot, melyen a nép szava megszólalt.”/Jókai Mór: Cikkek a forradalom éveiből/

Az ünnepségen készült fotókat Facebook-oldalunkon tekinthetik meg.

A kommentárok nem engedélyezettek.