Tesi-suli

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

Ismét Energiatudatos Iskola címet kapott a Bene suli

A Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit (MI6) NKft. 2011 óta üzemelteti a Virtuális Erőmű Programot, melyben a hazai önkormányzatok, vállalkozások, intézmények és iskolák energiahatékonysági megtakarításait és megújulóenergia-termelését gyűjti. A VEP a legszélesebb körű nonprofit fenntarthatósági kezdeményezés Közép-Kelet Európában. A Virtuális Erőmű Program a köztársasági elnök által fővédnökölt és az Európai Bizottság által a legjobb három uniós energiahatékonysági program közé választott kezdeményezés, melynek célja hogy a partnerek energia- és CO2-megtakarításait pályázatain és projektjein keresztül összegyűjtse, bemutassa, jó példáikat megossza és díjazza. A MI6 a Programot az NFFT-vel, a KEH-hel, a BM-mel, ITM és a PM-mel, valamint az EMMI-vel és a fővárossal partnerségben működteti. A program együttműködő tagjai továbbá az önkormányzati szövetségek, és az iskolákat összefogó Klebelsberg Központ.
Energiatudatos Iskola címet kaphatnak azok az iskolák, akik szemléletformálási, mentorálási tevékenységükkel és példamutatással segítik a diákok fenntarthatósági tárgyú nevelését.
Intézményünk az idén is megpályázta az Energiatudatos Iskola címet, folytatva a korábban elkezdett ez irányú munkánkat. Nagy örömünkre sikerült megfelelnünk az elvárásoknak és ismét elnyertük 1 évre ezt a megtisztelő címet.
A fenntarthatósági vállalásainkért és eredményeinkért elismerésben és díjban részesülünk, melyet a köztársasági elnök fővédnöksége mellett a Parlamentben vehetünk át várhatóan 2020 szeptemberében.

A kommentárok nem engedélyezettek.