Tesi-suli

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

Sportcsarnokavatón jártunk

2021. december 16-án felavatták Budapest legújabb sportlétesítményét, a Multifunkcionális Sportcsarnokot. Az esemény a januári, részben magyar rendezésű kézilabda-Európa-bajnokság főpróbája volt, az új aréna lesz a kontinensviadal központi helyszíne.
Intézményünk évek óta aktívan részt vesz a Kézilabda az iskolában programban, referenciaintézményként közreműködtünk a Magyar Kézilabda Szövetség által indított, a kézilabda minőségi oktatását megvalósító pilot programjában, több legendás kézilabdás (Kökény Beáta, Pádár Ildikó, Kovács Péter, Mocsai Lajos) járt intézményünkben, akik kéznyomukat adták iskolánknak.
A sportág iránti elkötelezettségünk bizonyítékaként mi is részt vettünk az eseményen.
Felemelő érzés volt látni az ország történetének legkiválóbb kézilabdázóinak elismerését, amely történelmi pillanat volt, hiszen első ízben iktattak be korábbi játékosokat és edzőket az újonnan megalapított Hírességek Csarnokába.
Az elismerési ceremóniát a gyerekek nagy örömére a kabalák csatája követte, majd a Punnany Massif-koncert.
A koncert után került sor az ügyességi versenyre, amelyben az elmúlt 25 év legjobb női kézisei vettek részt, hetesdobó párbajban vetélkedtek a kiválóságok.
Ezután a férfiaké volt a pálya, a 2×15 perces Magyarország–Hungary gálamérkőzés a közelmúlt legnagyobb alakjainak közreműködésével. A meccs 18-18-as eredménnyel zárult.
A legendák mellett megjelentek a magyar férfi kézilabda-válogatott tagjai is, akik a januári Európa Bajnokság főszereplői lesznek. 2022. január 13-án Magyarország Hollandiával játszik a Sportcsarnokban., amely kiváló helyszíne lesz az eseménynek.
A részünkről biztatásban nem fog hiányt szenvedni a nemzeti csapat.

Képek az eseményről

A kommentárok nem engedélyezettek.