Tesi-suli

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

Digitális témahét a Benében

A tavaszi szünet előtt az iskolánk minden tanulója, már hagyományként részt vett a digitális témahét programban.
Ebben a tanévben két nagy témát jártunk körbe:
1. Biztonságos internet
2. A jövő iskolája
Mindkét téma rendkívül izgalmas.
Az első témát rendkívül fontosnak tartjuk abból a szempontból, hogy nem lehet elég korán kezdeni tanulóink bevezetését, felkészítését az internet világába, megismertetni az előnyeit,
hátrányait, veszélyeit.
A tanulók által kitöltött tesztek elemzése alapján van tennivalónk, hogy tanítványaink biztosan és biztonsággal mozogjanak a webes alkalmazásokban., mennyi időt töltsenek a felületen stb.
A kollégák rendkívül ötletesek, a saját szaktárgyuk adta lehetőségeket maximálisan kihasználták. Volt, hogy a gyerekek lerajzolták a jó és a rossz közti különbséget. Volt, aki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság kisfilmjeit dolgozta fel, amelyek a felelőtlen tartalommegosztások, illetve a közösségi oldalak túlzott használatának veszélyeiről szólnak, valamint a hipersuli.hu biztonságos internetezéssel foglalkozó tananyagait vették át. Volt,
hogy a mondattani elemzés szövege volt a témával kapcsolatos. Volt, aki nagyon sok ötlettel, érdekes online kérdésekkel és feladatokkal kínálta meg tanítványait.
A második témánk a jövő iskolája a gyerekek számára mindig érdekes és izgalmas. Mivel ebben a tanévben ünnepeljük iskolánk 45. születésnapját ez a téma felettébb aktuális volt a számunkra. Már a tanév elején megépítették makettből, illetve a Nagy Rajzolás alkalmával lerajzolták a képzeletbeli jövő iskoláját, most digitális módon alkották meg a jövő iskoláját.
Nagyon érdekes alkotások születtek. A jövő matematikaóráját az első és nyolcadikos diákok szemszögéből nézve, különleges módon ismerhettük meg.
Az iskola apraja és nagyja lelkesen vett részt a felkínált tevékenységekben. Köszönjük nekik és pedagógusoknak.

A témahéten készült képeket a Facebook-oldalunkon tekinthetik meg.

A kommentárok nem engedélyezettek.