Tesi-suli

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

Happy hét a vízivásért!

Közismert, hogy napjaink egyik legnagyobb kincse a tiszta víz. Élővizeink szennyezettsége évről évre nő, a Föld víztartalékai pedig folyamatosan csökkennek.

A víz világnapja minden év március 22-én megtartott esemény, amelynek célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a víz fontosságára, vízkészletünk megóvására.

Ehhez az eseményhez kapcsolódik a Happy hét kampánya, amely a cukrozott, egészségtelen termékek helyett az egészséges vízfogyasztásra ösztönzi a kicsiket és nagyokat egyaránt. Iskolánk évek óta részt vesz a kampányban, idén is teljes létszámban csatlakoztunk hozzá.
Az iskola folyosójára egy kis „frissítő sarkot” helyeztünk el: asztalkán elhelyezett kancsó vizet és tiszta poharakat, hogy szünetekben a folyosón sétálva is felüdíthesse magát, aki szomjas.

Tanórákon, öko szakkörön is foglalkoztunk a témával, például digitális eszközökkel látványos szófelhőket készítettünk, illetve „vizes” kísérleteket végeztünk.

Játékos verseny keretében mozgósítottuk osztályainkat a vízzel kapcsolatos feladatok megoldására.
Az alsósok közmondásokat, szólásokat, irodalmi műveket gyűjtöttek a vízzel kapcsolatosan, majd rajzos illusztrációt készítettek hozzájuk. Nagyon színvonalas, szép munkák születtek, amelyekkel iskolánk falait díszítjük majd.
A felsősök egy kvízt töltöttek ki, és őket is alkotásra kértük: írjanak verset a vízről. A művek között akadt elgondolkodtató, humoros, frappáns költemény, de még rapszám is született.

A Happy héten minden osztály feljegyezte, mennyi vizet ittak a gyerekek naponta átlagosan. Mint kiderült, diákjaink szerencsére szeretik az egészséges nedűt, sokan naponta többször utántöltik
kulacsaikat. Ifjú sportolóink különösen sok vizet isznak az edzések alatt is, így jó példával járnak elöl ebben is.

Az osztályok munkáit a pontokat „megszemélyesítő” vízcseppekkel jutalmaztuk, amelyekből egy újabb kreatív képet alkottak a gyerekek.
A Happy hét most lezárult, de a vizet továbbra is óvjuk, védjük, isszuk!

Fotóinkat a Facebook-oldalunkon tekinthetik meg.

A kommentárok nem engedélyezettek.