Tesi-suli

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

Miénk a suli!

Pedagógus és gyerek is nagyon várta már ezt a napot. Hiszen, amikor Miénk a suli, akkor már az utolsó előtti napon megyünk az iskolába. Hagyományaink szerint a nap egy sűrű programsorozatból állt össze.
Az első esemény a nyolcadikosok bolondballagása volt. A nyarat, a vakációt már nagyon váró végzősök mókás, a strandolást, turistáskodást idéző ruhákban vonultak ki az udvarra, ahol már az alsóbb évesek várták őket. Kicsikkel, nagyokkal, tanáraikkal is pacsiztak a nagyok – kicsit meg is viccelték néhányukat. A felvonuló strandolós csapatot először igazgatónő köszöntötte, majd minden osztály egy-egy képviselője felolvasta komolyabb vagy mókásabb jókívánságát a ballagásra készülőknek.
A hangulat fokozódott, amikor elindultak a 3-4 fős csapatok, hogy kihasználva a jó időt az évfordulós szám jegyében különböző 45-ös játékot, feladatot oldjanak meg. Idén is érdekes nevű feladatok várták a gyerekeket: Cél a 45!, 45 kanál, Gyűjts össze 45 pontot, Ugrás a mélybe, Nézd meg! Tollas a hátam?,45 pont a kosárba, Csípő cunami… Közben szóltak a pörgős zenék, kívánni is lehetett.
Amíg a kisebbek az udvaron élvezték a napsütést, a nyolcadikosoknak egy információvadászatos feladatlapot kellett kitölteniük. A cél az volt, hogy játékos formában végigjárják az iskolát és így el tudjanak búcsúzni nemcsak a diákoktól, hanem az épülettől is, bejárhassák a kedvenc helyeket, a termeket, ahol sok órájuk volt a 8 év folyamán. A végén csatlakoztak az udvari feladatokhoz, ők is kipróbáltak néhány játékot.
Elmondható, hogy ezen a napon a gyerekek az iskola minden zugát birtokba vették.
A játékok befejezése után a negyedikeseket is búcsúztatták. Rövid, kedves műsorral (vers, ének, táncok) és ajándékkal készültek a harmadikosok.
Rövid pihenő után a nyolcadikosok visszaváltoztak és szerenádot adtak a 8 év alatt őket tanító tanároknak. Megható pillanatokat szereztek tanáraiknak, majd gyönyörű virágokkal, személyes köszöntőkkel elbúcsúztak tanáraiktól, akik cserében vendégül látták tanítványaikat. A mozgalmas nap után boldogan fogyasztották el a gyerekek a finomságokat.
Programokban, hagyományokban gazdag napot tölthetett el diák és tanár is a vakáció előtt egy nappal.

Az eseményen készült fotókat Facebook-oldalunkon tekinthetik meg.

A kommentárok nem engedélyezettek.