Tesi-suli

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

Osztálykirándulások

Június 10-én felkerekedtek a benés osztályok, hogy egy jókedvű kirándulással hívogassák a vakációt. Ezúttal nem egy helyszínre, közös iskolai szervezésben, hanem csoportonként, illetve két-három osztály összefogásával valósítottuk meg a kirándulásokat. Alább olvasható beszámolóink arról tanúskodnak, hogy mindenki igazán jól érezte magát.
2.a és 2.b
A Kölyökvadon Játszóházban töltöttünk el egy vidám napot. Kipróbáltuk a hatalmas csúszdát, a trambulint, labirintust. A legbátrabbak felmásztak a 6 méteres mászófalra. Simogathattunk hüllőket, sünit, nyuszit, papagájt. A program fagyizással zárult.
3.a és 4.b
Mi Esztergomba tettünk látogatást. Vonattal utaztunk, már az is nagy élmény volt. Ahogy megérkeztünk, kisvonattal mentünk fel az Esztergomi Bazilikához, ahol csodálattal néztünk körbe, és élvezhettük a nagyszerű panoráma kilátást a Bazilika tetejéről. Ellátogattunk a várba is, megtekintettük a Szent Korona másolatát is.
A közeli parkban pizzát is ettünk és a vonathoz visszafelé tartva megkóstoltuk az esztergomi fagyit, ami a nagy hőségben jól is esett.
3.b
A veresegyházi tavakat jártuk körbe. Vonattal indultunk Veresegyházra, hogy felfedezzük a Pamut-tó, Ivacsi-tó, Malom-tó környékét. Sok élményt szereztünk. A bátorságpróba után, mikor átkeltünk a forrásnál a túlsó partra, nagyon büszkék voltunk magunkra. A tanösvényen haladva a béka-tanyán meghallgattuk a békák koncertjét, megcsodáltuk a vízinövényeket, az úszó nádasokat, és az állatvilágot, a csodás szép tájat. Jó nagyot fürödtünk, pancsoltunk, dobálóztunk, rohangáltunk. Az óriásfagyit nem bírtuk megenni, akkora volt. Visszafelé a buszon szunyókáltunk tele élménnyel és nagyon fáradtan. Megbeszéltük, hogy mielőbb visszatérünk ide, talán már akkorát növünk, hogy a fagylaltot is meg bírjuk enni.
4.a
A kiránduláson először az újonnan átadott tematikus játszóteret kerestük fel a Városligetben. Ezután a Fővárosi Állat- és Növénykertben jártunk. Láthattuk a nemrég született kiselefántot, éppen odaértünk a fóka-showra, gorillaetetésre is. Igyekeztünk minél nagyobb területet bejárni, minél többféle állatot megnézni. Sajnos nagyon gyorsan eltelt az idő, de a nagy melegre való tekintettel mielőtt hazaindultunk volna, még egy közös fagyizásra is adódott alkalom.
5.a és a 7.b
Vácra látogatottunk el az osztálykirándulás keretében. Már az utazás is élmény volt, hiszen oda és vissza is emeletes vonattal utaztunk. Vácon egy városnéző napot töltöttünk, sétáltunk a Duna partján, megnéztük a város főterét és legszebb nevezetességeit, például a székesegyházat. Hazaindulás előtt egy pizzériában ebédeltünk. Az időjárás nagyon kegyes volt hozzánk, egész nap igazi kirándulóidő volt sok napsütéssel.
5.b, 6.a, 8.a
A három osztály összefogásából egy tartalmas és kellemes szentendrei kirándulás kerekedett. HÉV-vel utaztunk, majd a hangulatos Duna-korzón elsétáltunk a Retro Design Centerbe, ahol a 70-es, 80-as évek lakberendezési tárgyait és járműveit nézhettük meg. Néhány autóba be is lehetett szállni, és mivel fotózni “kötelező” volt, nem fukarkodtunk a szelfikkel. A Belvárosban megcsodáltuk a mediterrán hangulatú, lampionos kis utcákat, a szép régi házakat, templomokat, pihentünk a Duna-parton, majd pizzázással és fagyizással zártuk ezt a szép napot.
6.b
A Tarzan Parkba mentünk ezen a napon. Nagy élményt jelentett együtt játszani a hintákon, a várakban, pancsolni a Placcs Placcon, vagy csak pihenni egyet az árnyékban. A Park után még elmentünk fagyizni, és ezzel zártuk a kirándulást.
7.a
Esztergomba látogattunk a pénteki osztálykirándulás alkalmával. 5 fős csapatokban egy-egy térkép segítségével kellett a város nevezetességeit felfedeznünk. Senki nem veszett el, minden feladatot megoldottunk.
Ezután a Szent István strandon pihentük ki a vetélkedő fáradalmait. A strandra megérkeztek a családi méretű pizzák, így senki nem maradt éhen. Még fagyizásra is jutott a pénzünkből.
8.b
A Laser Force Arénában lézerharcos programon eresztettük ki a továbbtanulás miatt nagyon nehéz tanév fáradalmait.
Két csapatban mértük össze erőnket az UV-fényekkel megvilágított zegzugos pályán, ahol ügyes taktikával próbáltuk beszorítani ellenfeleinket. A kétórás program után elsétáltunk a Duna-partra, ahol tollasoztak, frizbiztek azok, akiknek erejük volt, a többbiek élvezték a napsütést és jókat beszélgettek. Ezek már a búcsú pillanatai voltak.

A kirándulások fényképeit Facebook-oldalunkon tekinthetik meg.

A kommentárok nem engedélyezettek.