Tesi-suli

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

Ben(n)e vagyunk! Legendás sportolók a Benében

Tíz évvel ezelőtt rendeztük meg először a „Ben(n)e vagyunk!” sportnapunkat, ami az olimpiai iskolák egyik versenynapja is. Jubileumi év az idei rendezvényünk.
Vendégeink között üdvözölhettük Bene Ferencet, névadónk fiát, Szász György szobrászművészt, Győr Bélát, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkárát, Czabán Sárát, fenntartónk, az Észak-Budapesti Tankerületi Központ tanügyi referensét, Gál Csabát, az NSÜ főosztályvezetőjét, valamint a megjelent olimpiai iskolák csapatait.
Rendezvényünk fényét emelte Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Kovács Antal olimpiai bajnok cselgáncsozó, Nagy Viktor olimpiai bronzérmes vízilabdázó.
A program megnyitóján Miskolczi Erzsébet igazgató asszony köszöntötte a megjelenteket, méltatta a kéz- és lábnyomatot adó olimpiai bajnokok sportpályafutását, példaként állította teljesítményüket tanulóink elé. Elmondta, nagyon fontosnak tartja a személyes találkozást, azt, hogy a gyerekek találkozzanak olyan sportemberekkel, akik mintát adnak nekik küzdésből, kitartásból, akaratból, emberségből. A cél nem elég, a hozzá vezető utat is szeretni kell, nehézségeivel, örömeivel együtt. Csak ezek megélésével tudjuk elérni a céljainkat, legyen az sport, tudás, vagy bármi más. Köszöntőjében kiemelte a sport, a mozgás fontosságát, az olimpiai eszme, az olimpizmus ápolásának, népszerűsítésének fontosságát a diákok körében. Örömét fejezte ki, hogy a jelen lévő kiváló sportolók is csatlakoztak egyedülálló tevékenységünkhöz, a kéznyomatvételhez. Megtiszteltetés és óriási élmény ez a számunkra.
Az ünnepélyes megnyitó eseményeként felkérte a megjelent iskolák képviselőit, hogy egy-egy szál virág elhelyezésével tisztelegjenek a halhatatlan labdarúgó, Bene Ferenc emléke előtt.
Igazgató asszony ismertette a Bene-nap programját, sportszerű versenyzést kívánt a csapatoknak, jó játékot a diákjainknak.
Az olimpiai himnusz után megkezdődtek a versenyek, a játékok.
Sajnos az időjárás nem volt kegyes hozzánk, így az épületen belül zajlottak a nap eseményei.
– Meghívott neves sportolóinktól Szász György Munkácsy díjas szobrászművész kéznyomatot vett.
– A résztvevő iskolák csapatai három sportágban küzdöttek egymással: szivacskézilabda, röplabda, labdarúgás.
– Iskolánk tanulói 12 helyszínen játékos sportfeladatok kipróbálásával bizonyították tudásukat, ügyességüket.
A program zárásaként került sor az eredményhirdetésre. Az érmeket, oklevelet és a kupát Győr Béla MOA-főtitkár, Gál Csaba, az NSŰ főosztályvezetője, valamint intézményünk igazgatója és testnevelés munkaközösség-vezetője adta át a helyezetteknek, győzteseknek.
Labdarúgás:
1. Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola
2. Kolozsvár Utcai Általános Iskola
Szivacskézilabda:
1. Csanádi Árpád Általános Iskola és Gimnázium
2. Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola
3. Kolozsvár Utcai Általános Iskola
Röplabda:
1. Kolozsvár Utcai Általános Iskola
2. Budapest XX. kerületi Hajós Alfréd Általános Iskola
3. Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola
Köszönjük az iskolák részvételét, gratulálunk az eredményekhez!
A Bene, ahol jó lenni!

A programon készült képeket a Facebook-oldalunkon tekinthetik meg.

A kommentárok nem engedélyezettek.