Tesi-suli

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

Fenntarthatósági témahét a Bene suliban

Iskolánk az első alkalomtól kezdve részt vesz az iskola minden tanulójával a Fenntarthatósági Témahét programjaiban. Az idén sem történt ez másképp.
A Fenntarthatósági Témahét kapcsán az intézményi programokon kívül külsős programokon, illetve külső szakemberek által tartott foglalkozásokon is részt vettünk.
Tanórai keretek között a gyerekek a biodiverzitás témakörét dolgozták fel. Megismerkedtek a beporzás folyamatával, sokféleségével, nélkülözhetetlen szerepével az ökológiai rendszerekben.
A Zöld Követ Egyesület 4 foglalkozást is tartott az iskolánkban. Az alsós évfolyamokon a szelektív hulladékgyűjtésről szerzett ismereteiket tesztelték játékos formában, majd a klímaváltozásról beszélgettek. A gyerekek jól érezték magukat, csoportokban dolgozva oldották meg a különböző feladatlapokat (szelektív hulladékgyűjtés, az esőcsepp útja a földre, kódfejtés). A felsősök a napi fogyasztási cikkek hulladéklábnyomáról, azoknak a klímaváltozásra gyakorolt hatásáról beszélgettek.
Iskolánk fontosnak tartja, hogy a gyerekekkel minél előbb megismertesse a szelektív hulladékgyűjtés szabályait és jelentőségét. Ha hamar megtanulják mindezt, ha a mindennapjaik részévé válik, ők is sokat tehetnek a fenntarthatóságért, alkalmazhatják tudásukat a mindennapokban.
A rendezvényt megelőzte, hogy 4-8. osztályig tanulóink kitöltöttek egy 10+1 kérdésből álló közvéleménykutató kérdőívet melyben a fiatalok véleményére, tapasztalataira voltak kíváncsiak a környezetvédelemmel kapcsolatban.
A program a KEHOP-3.1.5-21-2021-00003 projekt támogatásával valósult meg.

A témahéten készült képeket a Facebook-oldalunkon tekinthetik meg.

A kommentárok nem engedélyezettek.