Tesi-suli

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

Parlamenti díjátadó

Kőrösi Csaba, az ENSZ elnökének méltató beszéde nyitotta meg a Virtuális Erőmű Program (VEP) XIII. Parlamenti díjátadó gáláját – melyen miniszterhelyettesek és magas rangú közjogi méltóságok egész sora vett részt a díjazottak mellett, ezzel is jelezve: „a klímaváltozás és a fenntartható fejlődés ügye mára a legmagasabb szintű nemzetközi és hazai közérdek. A VEP pedig a téma egyik iránymutató példája” – fogalmazott az ENSZ elnöke.
Majd Szili Katalin és Molnár Ferenc számolt be a Virtuális Erőmű Program elért eredményeiről, méltatták a díjazottak tevékenységét, az energiahatékonyság, energiatudatosság területén tett tevékenységüket, szemléletformálásukat
A több mint 10 éve indult kezdeményezés lényege és filozófiája, hogy az a legolcsóbb energia, amelyet meg sem termelünk.
A Virtuális Erőmű Program az Európai Bizottság által a legjobb három uniós energiahatékonysági program közé választott fenntarthatósági kezdeményezés, melynek célja, hogy a partnerek energia- és CO2 megtakarításait pályázatain és projektjein keresztül összegyűjtse, bemutassa, jó példáikat megossza és díjazza.
Az el nem használt és így egy fosszilis, szennyező erőműben meg nem termelt, tehát kiváltott energiaegységekből egy „virtuális erőmű” épül, mely mára az ország 2. legnagyobb villamos erőművévé vált.
Mintegy 9000 vállalati, 350 000 diák, több száz önkormányzati, valamint intézményi és lakossági partnerével a VEP a legszélesebb körű nonprofit fenntarthatósági kezdeményezés Közép-Kelet Európában.
A díjazottak között városok, önkormányzatok, vállalatok, kórházak, közoktatási intézmények és magánszemélyek is megtalálhatók.
A Virtuális Erőmű Program parlamenti díjátadó gáláján a közoktatási intézmények számára Szili Katalin, a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács örökös elnöke, dr. Molnár Ferenc, a Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft. ügyvezetője és Péterffy Balázs a Klebelsberg Központ szakmai elnökhelyettese adta át az elismeréseket.
Intézményünk negyedik alkalommal nyerte el az Energiatudatos Iskola címet. A díjat Miskolczi Erzsébet intézményünk igazgatója vette át. Büszkék vagyunk arra, hogy a fenntarthatóság területén végzett munkánk ismételten elismerésre került.

A kommentárok nem engedélyezettek.