Tesi-suli

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

Robotika pályázat 2022 – NTP

A Nemzeti Tehetség Program pályázat keretében 1700 000.- forint támogatást nyertünk robotikai eszközbeszerzésre. Az eszközbeszerzéssel az iskola nevelési-oktatási célkitűzéseihez igazodó programok megvalósítását támogató oktatási segédeszközöket sikerült beszereznünk, amellyel a digitális kultúra tantárgy oktatásához kapcsolódó digitális eszközparkunkat bővítettük.

A gyerekek a tanórán és a tanórán kívül is használhatják ezeket az eszközöket.

Célunk, hogy tanulóink digitális kompetenciái, programozási ismeretei gazdagodjanak, fejlődjön algoritmikus gondolkodásuk, alkotó készségük és képességük, továbbá szociális kompetenciáik – pl. együttműködés, csapatmunka.

A pályázat során az Abacusan Stúdió Nonprofit Kft-vel létesítettünk partneri kapcsolatot, akik segítettek a pályázatírásban, felkészítették továbbképzés keretében pedagógusainkat az eszközök használatára, valamint az eszközbeszerzést is támogatták. Köszönjük a mentorálást!

A kapott támogatásból 9 db Abacusan – ArTeC Starter Kit – DC-t, 1 db Abacusan – ArTeC Starter Kit kiegészítő szenzor készletet és 1 db Abacusan – ArTeC Starter Kit kiegészítő építő készletet vásároltunk.

Bízunk abban, hogy az érintettek örömmel fogják használatba venni a beszerzett robotikai eszközöket, melyek segítik a tehetséggondozó munkát, továbbá a tanulók képességeinek kibontakoztatását, szemléletformálását.

Köszönjük a Az NTP és a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatását!

Miskolczi Erzsébet
igazgató

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A kommentárok nem engedélyezettek.