Tesi-suli

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

Használtsütőolaj-gyűjtőpont lettünk!

Iskolánkban évek óta kiemelt cél a tanulóink fenntarthatóságra, környezettudatosságra nevelése. A szemléletformálásuk mellett a gyakorlatban is sokat teszünk azért, hogy tudatosabbá váljanak, s olyan tevékenységeket végezzenek, amivel ők is hozzájárulhatnak a környezetünk megóvásához. Intézményünk ezért is pályázott az E-QKA programra.
Az e-Qka egy egyedülállóan környezettudatos, innovatív, speciális fejlesztésű, használtsütőolaj-gyűjtő okosberendezés, melyhez egyedi, újrahasznosított műanyagból készült gyűjtőkanna tartozik.
A programhoz iskolánkból már többen regisztráltak. Számukra kiosztásra kerültek a gyűjtőkannák, melybe a kihűlt sütőolaj gyűjthető. A kanna tartalmát az iskola bejáratánál elhelyezett e-Qkába önthetik.
Kedves Gyerekek! Kedves Szülők! Kérjük, hogy akik még nem tették meg és fontosnak tartják a környezetünk, vizeink megóvását, regisztráljanak és igényeljenek e-Qkát!
Miért csatlakozzanak?
Nagyon fontos, hogy a használt sütőolaj ne a lefolyóba vagy a szemetesbe kerüljön! A használt sütőolaj egy rendkívül veszélyes hulladék, mely a környezetbe visszajutva cseppenként akár több ezer liter ivóvíz beszennyezéséért is felelős lehet. Ivóvízbázisunk védelmére kiemelt figyelmet kell fordítanunk, a használt sütőolaj megfelelő hulladékkezelésével pedig óriási lépést tehetünk közösen a vizeink és az egész Föld megóvása érdekében.
Az e-Qkába gyűjtött használt sütőolajból biodízel készül, így az újrahasznosításnak köszönhetően nem jelent veszélyt a környezetre. Egyetlen csepp használt étolaj akár ezer liter élővizet is elszennyezhet. Mindeközben a használt sütőolaj 100 százalékban újrahasznosítható.
A regisztráció menete egyszerű. A mellékelt linkre kattintva kell elvégezni, utána kitölteni az adatokat és regisztrálni.
A bejelentkezés után a felhasználónevet megadni, kiválasztani az iskolát, majd az osztályt és megadni a gyermek nevét.
https://eqka.hu/regisztracio/e-qka-ujpesti-bene-ferenc-altalanos-iskola/
Köszönjük az együttműködésüket! Köszönjük a szülőknek, tanulóinknak, hogy ezzel is támogatják élővizeink megóvását és iskolánkat!

A kommentárok nem engedélyezettek.