Tesi-suli

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

Miénk a suli! Miénk a nyár!

Kicsik és nagyok is nagyon várták az utolsó előtti napot, amikor hagyományosan bolondballagással, játékos feladatokkal telt a délelőtt.
Az 1-7. osztályos tanulók hullámvonalban sorakoztak fel az udvaron, ott várták a mókás ruhákba (pizsamák, nyaralós ruhák, buborékfújók stb.) öltözött nyolcadikosainkat. A vidám zenére bevonuló végzősökkel mindenki pacsizhatott, de jutott a boborékokból, ölelésekből, sőt még a rúzsokból is.
A felvonuló csapatot először igazgatónő köszöntötte, majd az osztályok képviselői mondták el üzeneteiket, jókívánságaikat a ballagóknak.
A nap folytatásában a gyerekek a vakációval kapcsolatos, nyarat idéző változatos, tréfás feladatokban mérhették össze ügyességüket. A teljesség igénye nélkül álljon itt néhány az állomások nevei közül.: Nyaljuk a fagylaltot!, Turbó pizza, Irány a Balaton!, Szerencsésen megérkeztem…, Célkeresztben, Szivárvány, Hawaii tánc, Gatyába rázlak!, Kapás van!
A 3-fős csapatok pörgős zenékre (amit küldhettek egymásnak) birtokba vették az udvart.
Akik legalább húsz állomáson szereztek pecsétet a menetlevelükre, beválthatták egy karszalagra, melyet erre a napra készíttettünk: Miénk a Bene Suli!
A nyolcadikosok egy másik játékon vettek részt, melynek során újra végigjárhatták az iskola épületét, majd csatlakoztak az udvari játékokhoz is.
Zárásként egy – az iskola minden tanulóját megmozgató – Kő-papír-olló játékkal követhettük végig az evolúciót (tojás-csirke-kakas-sas), majd önfeledt tánccal búcsúztunk ettől a naptól.
A 3. évfolyam kis műsorral és ajándékkal bocsátotta a felső tagozatba a negyedikeseket.
A délután kicsit komolyabb hangulatú volt, hiszen a végzősök elbúcsúztak tanáraiktól az iskolánkban hagyományos szerenáddal. Megható pillanatokat szereztek a szép közös énekléssel, a gyönyörű virágokkal, apró ajándékokkal. Cserében tanáraik vendégül látták kedves tanítványaikat.
Szerencsénk volt az időjárással is, jó hangulatú, vidám nappal búcsúztattuk a tanévet.
Képeinket a Facebook-oldalunkon tekinthetik meg.

A kommentárok nem engedélyezettek.