Tesi-suli

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

Halloween

Halloween az ünnep, amit lehet imádni vagy nem szeretni
Iskolánkban már első osztálytól tanítjuk az angol nyelvet, és nemcsak a nyelvet, hanem az angolszász országok kultúráját is. Így nem igazán mehetünk el a már hazánkban is egyre népszerűbb Halloween mellett sem.
De vajon mindenki tudja, hogy pontosan miről szól ez az ünnep?
Október 31. – Mindenszentek előestéje, vagyis angolul All Hallow`s Eve, vagyis kicsit “átalakítva” Halloween. Az ősi kelta hagyományokból alakult ünnep célja az ártó szellemek elűzése volt, ezért is terjedt el, hogy gyerekek és gyermeklelkű felnőttek is ijesztő jelmezeket öltenek magukra ilyenkor. És elengedhetetlen, hogy vicces vagy félelmetes tökfejeket faragnak ki ezen a napon.
A Bene suliban két napig szellemek, boszorkányok, csontvázak, vérfarkasok és egyéb rémisztő alakok ültek a tantermekben, sétáltak a folyosókon. Az angolórák keretében pedig a bátrak beléphettek a halloweeni hangulatban berendezett terembe, jellegzetes játékokban mérhették össze ügyességüket, fényképezkedhettek. A „Trick or Treat!” vagyis „Csokit vagy csalunk!” játék úgy valósult meg, hogy az ügyes gyerekek pontokat gyűjthetnek és azt válthatták be cukorkára.
A szünet előtti angolórákon tanulóink pedig számos angol nyelvi feladat megoldásán keresztül hívhatták elő ismereteiket az ünnepről, a kisebbek pedig az ünnephez tartozó szókincsüket bővíthették.
Vidám hangulatban telt a szünet előtti utolsó két nap.

További kéoeket a Facebook-oldalunkon láthatnak.

A kommentárok nem engedélyezettek.