Tesi-suli

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

Könyvbemutatón jártunk

2024. január 26-án az Újpesti Városháza dísztermében mutatta be Bene Ferenc olimpiai bajnokról, világválogatott legendáról szóló könyvét Dunai Ede. A Bene, az újpesti mesterlövész című könyv az írónak ez a tizedik lila-fehérekkel foglalkozó könyve, amely névadónk életét, pályafutását meséli el.
A könyvbemutatón többek között jelen voltak az újpesti legenda egykori csapattársai, az éppen 50 éve bajnokságot nyert és BEK-elődöntőbe jutott lila-fehér csapat tagjai is, akiket Újpest polgármestere köszöntött.
A rendezvényre iskolánk, az Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola is meghívást kapott.
2012. szeptember 1-jétől viseljük Bene Ferenc nevét. A névfelvétel hatalmas feladatot is rótt ránk, méltónak lenni Bene Ferenc sportolói és emberi nagyságához. Az elmúlt évek alatt minden tőlünk telhetőt megtettünk ennek érdekében. Rengeteg egyedi, innovatív, csak ránk jellemző programot, eseményt szerveztünk tanulóinknak, ami nemcsak élményekben gazdagította őket, hanem közösségépítő, képességfejlesztő, a hazájukat szerető, az elődöket tisztelő egyénekké is nevelte, alakította őket. 2005-től ilyen innovatív, különleges programunk az olimpiai bajnokok, neves sportolók kéz,- illetve lábnyomának vétele. Bene Ferenc volt az első sportoló, aki Göröcs János és Várhidi Pál labdarúgók társaságában lábnyomát adta intézményünknek, amit a Dicsőségfalunkon őrzünk.
A bemutatót Gergely Gábor asztaliteniszező világbajnok moderálta, aki beszélgetett többek között az íróval, Dunai Edével, idősebb Dunai Edével (olimpiai ezüstérmes labdarúgó) és ifjabb Bene Ferenccel is, aki örömét fejezte ki, hogy Újpesten van az az iskola, ami az édesapja nevét viseli. Boldog, hogy ápolják az emlékét, biztosítják, hogy a jövőben az utódok is emlékezzenek a legendás sportolóra.
A könyv írója az eseményen résztvevő, intézményünket képviselő sportoló tanulóinknak egy-egy dedikált könyvet ajándékozott. Köszönjük!
Büszkék vagyunk arra, hogy a „Benés” diákok jó hírnevét keltik Újpestnek. A Bene, ahol jó lenni!

A kommentárok nem engedélyezettek.