Tesi-suli

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

Fenntarthatósági Témahét 2024

Az idei Fenntarthatósági Témahét is a sokszínűség jegyében zajlott. Diákjaink számtalan külső és belső foglalkozáson keresztül ismerkedtek a légkör védelme, a hulladékfeldolgozás és a tudatos fogyasztás témaköreivel.
Alsósaink számtalan alkotást készítettek a fenntarthatóság jegyében: voltak, akik öko-kesztyűt terveztek, a környezetvédelem inspirálta mintákkal, mások újrahasznosított anyagokból hangszereket alkottak. Kisdiákjaink közül sokan elnyerték „A lepkék védelmezője” címet, a beporzókról szerzett sok tudás jutalmául. Az irodalom is szerepet kapott a témahéten, például Aranyosi Ervin Ölelj át egy fát! című versének feldolgozása során. Tanulóink terepsétán is részt vettek, ahol közvetlen környezetünk, a Népsziget és a Duna-part ökológiai jellegzetességeit figyelték meg.
Felsőseink is sokféle tevékenységben vettek részt. Feladatlapokon, rajzos tevékenységeken keresztül dolgozták fel a levegőszennyezettség fontos kérdéseit, és szó esett a tudatos fogyasztásról is. A gyerekek megismerkedtek a tudatos vásárló 12 pontjával, majd megvitatták a megvalósítás lehetőségeit.
A témahét környékére időzítettük papírgyűjtésünket is, melynek eredményeként kb. 2,5 tonna papírhulladék gyűlt össze. Az osztályok közötti verseny eredményhirdetésére hamarosan sor kerül!
Napjaink egyik legfontosabb problematikája ismét középpontba került egy hétre, de nem szabad az év többi napján sem szem elől téveszteni Földünk, környezetünk védelmét.

A témahéten készült képeket Facebook-oldalunkon tekinthetik meg.

A kommentárok nem engedélyezettek.