Tesi-suli

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

Siker a szellemi olimpián

A Magyar Olimpiai Bizottság az általa működtetett Magyar Olimpiai Akadémián keresztül újra meghirdette az ország általános és középiskolásai számára a Mező Ferenc Szellemi Olimpiai Vetélkedőt. A versengésben iskolánk is képviseltette magát, és az 5 fordulós online küzdelmek eredményeként bejutottunk a legjobbak közé.
Az országos döntő a Tatai Olimpiai Edzőtáborban zajlott, ahol 10 fordulóban mérték össze a csapatok a tudásukat, többféle feladattípusban, írásban. A feladatok a magyar olimpiai sikerekkel, népszerű és kevésbé ismert olimpikonok szereplésével kapcsolatosak voltak, és rengeteg tudást igényeltek a versenyzőktől.
Az esemény főszervezője Győr Béla, a MOA főtitkára volt, a zsűriben pedig dr. Szikora Katalin és Szijj Lilla MOA-tanácstagok foglaltak helyet.
Iskolánk csapata nagy küzdelmek után a VIII. helyezést szerezte meg az országos döntőben. A sikerben közreműködtek: Haász Domonkos, Hecks Gergely, Horváth Ákos, Nagy Zétény, Polyák Lilla Kamilla, Varga Emma, Váczi Laura, Daniel Botond 7.a osztályos tanulók, valamint Bacsa Gyula, Józsa Levente, Kusper Péter, Süveges Dominik 8.a osztályos diákjaink, akik a tatai döntőben képviselték iskolánkat.
Felkészítő pedagógus: Gálfalvi Áron. Munkáját segítette: Gyurkovics Mónika és Andor-Barabás Edit.
Gratulálunk mindannyiuknak!

A verseny képeit Facebook-oldalunkon tekinthetik meg.

A kommentárok nem engedélyezettek.