Tesi-suli

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

Művészeti gála a Benében

2019. március 29-én a „Királyi hét- Királyhét!” című projekthetünk zárásaként rendeztük meg, immár hagyománnyá vált tavaszi Művészeti gálánkat.

Előzetesen hosszú hetekig folyt a készülődés, próba próbát követett, alakultak, csinosodtak a jelmezek, kicsik és nagyok mind-mind azért dolgoztak, hogy sikeres legyen az előadás. A gyönyörű dekorációt az iskola tanulóinak alkotásaiból állítottuk össze, melyeket a projekt részeként a „Nagy rajzoláskor” készítettek el. Vidám lakomák, korabeli épületek, várak, királyi pár, címerek, pajzsok, zászlók kerültek a falakra, méltó keretet adva a „királyi” gálának.

A műsort stílusosan egy szép reneszánsz tánc nyitotta meg, kecses lépésekkel, forgásokkal, meghajlásokkal. Ezt követték a legkisebbek bájos, kedves jelenetei. Láthattunk esernyős táncot „Mosolyogni kell!” címmel, ami valóban szívből megmosolyogtatta a közönséget, majd a tavasz érkezését élvezhettük, miközben Gryllus Vilmos dallamaira pörgött a szoknya. A reneszánsz zene többször is felcsendült az est folyamán, hallhattuk a csengettyűsök, a gyermekkar, és a BeneTA tanári kórus előadásában is. A rendezvény második felében lendületesebb, dinamikusabb produkciók kerültek sorra. Fergeteges, ötletes jelenetben mutatkoztak meg kiváló sportolóink, a pom-pom lányokkal kiegészülve igazi jó szurkolói hangulatot varázsolva a terembe. A nagyobbak nagyszerű táncokat jártak reneszánsz és modern zenére, majd a legnagyobbak az összetartozásról adtak elő egy csodálatos jelenetet, a Grund dalt állították színpadra a Pál utcai fiúk c. musicalből. A végén fő attrakcióként még az UV lámpa is előkerült, pálcikaemberek keltek életre egy szenzációs, szellemes jelenetben.
A gálát a gyerekkórus és a BeneTa kórus előadása zárta Itthon a legjobb című gyönyörű dallal. A közönség hatalmas tapssal hálálta meg az előadást.

Mindannyiunk közös munkájának gyümölcse ez a rendezvény, köszönet érte minden résztvevőnek. Külön köszönjük a szülők együttműködését, nagy számú részvételét. Szívből reméljük, hogy ismét sikerült minden kedves vendégünknek maradandó, örömteli, emlékezetes pillanatokat szereznünk.

A kommentárok nem engedélyezettek.